ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ / Τα οφελη της υγραεριοκινησηςΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗ / ΟΦΕΛΗ

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗΣ

Συστήματα Εγκατάστασης Υγραερίου έχουν τοποθετηθεί σε εκατομμύρια αυτοκίνητα, αποκτώντας ολοένα και αυξανόμενη υποστήριξη, ως καύσιμο φιλικό προς το περιβάλλον!

Γενικά

Η υγραεριοκίνηση έχει αναγνωριστεί εδώ και πολλά χρόνια ως απάντηση στην προσπάθεια αναζήτησης εναλλακτικών καυσίμων με το υγραέριο να είναι το πιο σημαντικό και αποδεκτό εναλλακτικό καύσιμο στον τομέα του αυτοκινήτου.

Το υγραέριο αποτελεί μία καλή λύση τόσο για επαγγελματίες οδηγούς όσο και για ιδιώτες.
Κατά τα τελευταία 25 χρόνια, αυτοκινητιστές σε ολόκληρο τον κόσμο επωφελούνται από την οικονομία που συνεπάγεται με την υγραεριοκίνηση, συμβάλλοντας παράλληλα στη μείωση των εκπομπών των καυσαερίων που προκαλεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Στη MOTION GAS έχουμε διαπιστώσει με μεγάλη χαρά, ότι το περιβαλλοντικό όφελος αποτελεί έναν από τους κυριότερους λόγους για να επιλέξει κάποιος ένα σύστημα υγραεριοκίνησης.

Οικονομικά Οφέλη

Παρακολουθώντας τις τάσεις τις αγοράς διαπιστώνουμε τη σταδιακή μεταστροφή του καταναλωτικού κοινού σε οικονομικότερα καύσιμα μιας που η χρήση βενζίνης συνεπάγεται για πολλούς καταναλωτές μια δυσβάσταχτη οικονομική επιβάρυνση.

Το ετήσιο όφελος από την υγραεριοκίνηση είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς το υγραέριο κίνησης παρά τη λίγο μεγαλύτερη κατανάλωση που απαιτεί (5% περισσότερο σε σχέση με την αμόλυβδη), πωλείται σε πολύ χαμηλότερη τιμή, κάτι το οποίο μειώνει θεαματικά το κόστος κίνησης.

Όπως φαίνεται το ετήσιο όφελος από την υγραεριοκίνηση είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς το υγραέριο κίνησης παρά τη λίγο μεγαλύτερη κατανάλωση που απαιτεί (10% περισσότερο σε σχέση με την αμόλυβδη), πωλείται σε πολύ χαμηλότερη τιμή, κάτι το οποίο μειώνει θεαματικά το κόστος κίνησης.

Στο website μας υπάρχει ειδική σελίδα με υπολογιστή κέρδους από τη χρήση του lpg.

Περιβαλλοντικά Οφέλη

Τα οχήματα που κινούνται με συμβατικά καύσιμα μολύνουν πολύ λιγότερο σε σχέση με το παρελθόν. Ωστόσο, στην Ευρώπη αναγνωρίζεται ότι οι δύο κατηγορίες ρύπων, το “NOΧ” (κυρίως το οξείδιο και το διοξείδιο του αζώτου) και τα σωματίδια (μικροσκοπικά σωματίδια αιθάλης με μια πληθώρα άλλων χημικών ουσιών) εξακολουθούν να αποτελούν σημαντικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Πρόσφατες δοκιμές έδειξαν ότι η χρήση υγραερίου κίνησης εκπέμπει κατά 90% μικρότερη ποσότητα από τους προαναφερθέντες ρύπους, σε σχέση με την βενζίνη και το ντίζελ, προσφέροντας εξαιρετικά πλεονεκτήματα.

Είναι εμφανές λοιπόν το γεγονός ότι η υγραεριοκίνηση συμβάλει τόσο στη μείωση των βλαβερών εκπομπών καυσαερίων από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων όσο και στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (το αέριο που αποτελεί την κύρια αιτία για το φαινόμενο του θερμοκηπίου).

Ασφάλεια

Από άποψη ασφάλειας και χρήσης του υγραερίου πρέπει να σημειωθεί ότι:

  • το ρεζερβουάρ του υγραερίου αποτελείται από ατσάλι, πάχους 3,5 mm,
  • το κύκλωμα τροφοδοσίας περνάει έξω από το χώρο των επιβατών,
  • περιλαμβάνονται αυτόματες βαλβίδες ασφαλείας που διακόπτουν ανά πάσα στιγμή την παροχή σε περίπτωση διαρροής.
Έτσι λοιπόν διαπιστώνουμε ότι το σύστημα είναι απόλυτα ασφαλές και βεβαίως κατά πολύ ανώτερο από το αντίστοιχο της βενζίνης.
Τα συστήματα υγραερίου που τοποθετεί η MOTION GAS είναι απόλυτα ασφαλή και σε περίπτωση αυτοκινητιστικού ατυχήματος, δείτε εδώ σχετική περίπτωση.


ΠΡΟΣΟΧΗ:

    Για να είστε 100% σίγουρος για την ασφάλεια του συστήματός σας, είναι απαραίτητο:

  1. Να τοποθετήσετε σύστημα που να προέρχεται από αξιόπιστη εταιρία και να διαθέτει τα απαιτούμενα πιστοποιητικά.
  2. Να τοποθετηθεί το σύστημά σας από εξειδικευμένους μηχανικούς, οι οποίοι να διαθέτουν τις σχετικές άδειες.

Νομοθεσία

Βάση της ισχύουσας Νομοθεσίας στη χώρα μας επιτρέπεται η υγραεριοκίνηση κάθε τύπου οχήματος (αρ.45 του Ν.2773/99 - Φ.Ε.Κ. Α’286/22.12.1999, Υ.Α.18586/698/29.3.2000).

Η μετατροπή στα οχήματα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε συνεργείο τοποθέτησης, συντήρησης και επισκευής συσκευών αερίου.

Όλα τα εξαρτήματα που θα χρησιμοποιηθούν πρέπει απαραιτήτως να πληρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και να διαθέτουν τα αντίστοιχα πιστοποιητικά.

Η εργασία πρέπει να πραγματοποιείται αποκλειστικά από μηχανικό με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (Ν.1575/1985) και ειδικότητα τεχνίτη συστημάτων υγραερίου. Ο μηχανικός υποχρεούται να παραδώσει στον κάτοχο του αυτοκινήτου αντίγραφο υπεύθυνης δήλωσης του Ν.1599/1986, με την οποία ενημερώνει το Κ.Τ.Ε.Ο. πως η διασκευή έγινε σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του ΥΜΕ.

Το αυτοκίνητο πρέπει να περάσει από τεχνικό έλεγχο σε Κ.Τ.Ε.Ο. (δημόσιο ή ιδιωτικό), ώστε να συμπληρωθεί στην άδεια κυκλοφορίας η χρήση υγραερίου ως καυσίμου κίνησης.

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Για την άρτια και ασφαλή εγκατάσταση των συστημάτων υγραερίου στο αυτοκίνητό σας να ζητάτε πάντοτε από το συνεργείο εγκατάστασης τα σχετικά πιστοποιητικά!